Harcsa "erõleves" és extra ropogós rántott harcsa

2012-04-19

sponsored links

Harcsa "erõleves" cérnametélttel

Legnagyobbikom tegnap egy majdnem 4 kilós gyönyörû harcsát akasztott. Olyan aranyos volt, hogy a felpucolást is magára vállalta, sõt meg is nyúzta. Nekem ma csak ki kellett filézni. Egyszerre azért ekkora halat nem tudunk megenni, egy nyolc és egy kilenc szeletes csomagot eltettem a fagyasztóba, jó lesz az még máskor, amikor nem jár ilyen szerencsével. 

A hal gerincébõl és hatalmas fejébõl egy isteni alaplevet fõztem, 2,5 liter vízzel, 1 és 1/3 fehér kanál sóval, 1 jókora felaprított hagymával, és 4 db halászlé kockával. Fõztem jó darabig, de ezt a levet most nem passzíroztam át, hanem a  megfõtt halcsontokat és hagymát szûrõlapáttal kiszedtem a levet pedig egy finom szûrõn átszûrtem, visszatettem a tûzhelyre, kevés chiliporral ízesítettem, hogy csípjen egy kicsit,  egy tányérnyi enyhén besózott, csíkokra vágott harcsafilét fõztem bele, és kb. 8-10 dkg ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/04/harcsa-er...

sponsored links

Keres?s